Presentatie: Weer en Klimaat

Presentatie: Weer en Klimaat

Het weer is gespreksonderwerp nummer 1 in Nederland, vooral door het wisselvallige karakter ervan. Onze zomers zijn niet uitzonderlijk warm, de winters niet uitzonderlijk koud, dus als er zich dan toch een extreme situatie voordoet, is heel Nederland in rep en roer.

Deze serie gaat op zoek naar verklaringen voor dit klimaat. Bij het onderdeel “weer” wordt juist vooral het wisselvallige karakter van ons weer uitgelicht: wat is daar de oorzaak van? Waarom regent het de ene keer uren aan een stuk, en houdt het een andere keer op na slechts een aantal buien? Al dit soort vragen komt langs, de antwoorden daarop natuurlijk ook.

Zoals eerder vermeld is, deze presentaties zijn oorspronkelijk gemaakt als ondersteuning van gastlessen op basisscholen. Binnen de “wolkenquiz” of de “klimaatquiz” komen onderwerpen op een speelse wijze naar voren, oorspronkelijk speciaal voor jong publiek. Persoonlijk denk ik echter dat ook voor een volwassen publiek de presentaties geschikt kunnen zijn.

Mocht u interesse hebben in een gastpresentatie uit deze serie voor op school of elders, kunt u altijd contact opnemen via de contact-paginaKlik hier voor een voorbeeld