Foto’s van de julistorm 25-07-2015

Posted on Posted in Fotografie, Weer

Hoewel de maand juli begon met kansen op recordwarmte, kende de laatste week van juli een heuse zomerstorm. Een stevig windveld trok op 25 juli vooral over de Hollanden, waar windkracht 9 dan ook geruime tijd op de teller stond. In Zeeland bleef het bij een gemeten windkracht 8, met windstoten rond de 100 kilometer in het uur. In de ochtend piekte de wind al en ging het in combinatie met stevige buien en hoge golven waar de scheepvaart zichtbaar last van had, behoorlijk te keer. In de middag nam de wind af, brak de zon door, maar deinde de zee nog na. Hoewel de golven zichtbaar minder hoog waren dan in de ochtend, beukte de zee nog altijd met een behoorlijke kracht op de Westkapelse Zeedijk.

 

 

DSC_0108

De ochtend kende de hoogste golven, zelfs deze catamaran-loodsboot kreeg de gang er niet echt in.

DSC_0195

In de loop van de middag klaarde het op, de zee deinde nog ‘rustig’ na

DSC_0293

DSC_0568

DSC_0362

DSC_0528

DSC_0626

DSC_0476

Ziet u een van deze foto’s wel op uw muur verschijnen? Hier vindt u meer informatie!

Meer foto’s van de storm zijn te bekijken in het Flickr-Album